ARCHIVES

middeleeuws eten?

januari 25, 2011

Gisterenavond was er een middeleeuws banket. De hotelschool van het VTI zorgde in het M-café voor een lekker menu enkel en alleen gebaseerd op ingrediënten die al in de middeleeuwen gebruikt werden. Geen aardappelen of frieten dus, maar wel brood, soep, kip, appel… Smakelijk! Daarna trok de fakkeltocht richting jeugdherberg.


Een middeleeuws menu

november 4, 2008

Vananvond konden we dan aan één grote, lange tafel proeven van een middeleeuws driegangenmenu. Een van de klassen van de kokschool VTI had dit speciaal voor ons gemaakt… En het smaakte! Alle koks werden onder luid applaus bedankt. Daarna gingen we richting slaapplaats, met brandende toortsen!

Een fotoverslagje:

middeleeuws banket

november 3, 2008

Vanavond proefden we een middeleeuws menu, verzorgd door de hotelschool van het VTI. Iets anders dan we vandaag eten, nee?  Was het lekker? Wat vond je ervan? Waren er dingen die helemaal anders waren dan je thuis gewoon bent?

Foto’s:

Smullen in het VTI

oktober 24, 2008

Na onze eerste dag Stadsklassen mogen we aanschuiven aan een echt middeleeuws banket in de hotelschool van het VTI! Hoe smaken de middeleeuwen? Wat hebben jullie gegeten en was het lekker?