ARCHIVES

middeleeuws eten?

januari 25, 2011

Gisterenavond was er een middeleeuws banket. De hotelschool van het VTI zorgde in het M-café voor een lekker menu enkel en alleen gebaseerd op ingrediënten die al in de middeleeuwen gebruikt werden. Geen aardappelen of frieten dus, maar wel brood, soep, kip, appel… Smakelijk! Daarna trok de fakkeltocht richting jeugdherberg.


Papier, spelen, zoeken

januari 24, 2011

Vandaag werd er gewerkt in het Stadsarchief aan de hand van echte documenten uit de middeleeuwen. In de stad werd druk gezocht naar andere sporen uit die tijd en in M werd de middeleeuwse etiquette uitgetest.

Bekijk het hier:

Stadsklassen vanavond in ROB-nieuws

januari 24, 2011

De regionale tv, ROB TV kwam gisteren al filmen tijdens de workshop Feesten met stijl in M. De klas uit het vijfde leerjaar van De Gobbel kreeg er dus al een cameraman bij. Allemaal kijken naar het ROB-nieuws, vanaf 18.30 uur! Voor wie het gemist heeft, herbekijk het op de website: www.robnet.be.Start Stadsklassen Leuven!

januari 24, 2011

Hallo allemaal,

Om half 10 deze morgen is de derde editie van Stadsklassen Leuven van start gegaan! Welkom aan de klassen van De Gobbel (Kortrijk-Dutsel) en het Atheneum Paul Delvaux (Ottignies)! Iedereen kwam samen in de mooie gotische zaal van het Leuvense stadhuis. Alvast enkele foto’s: