ARCHIVES

Dag 2

februari 2, 2011

Na een middeleeuws driegangenmenu, een fakkeltocht en een hopelijk verkwikkende nacht in de Jeugdherberg was het dag 2 en dus het laatste deel van Stadsklassen voor GBS Boortmeerbeek.


Eten, slapen, spelen & musiceren

februari 1, 2011

Maandagavond kon iedereen van De Regenboog en GBS Asse nog smullen van het middeleeuws banket. Daarna ging de fakkeltocht richting slaapplaats, de Jeugdherberg. Vandaag was weer een drukke dag met middeleeuwse spelen en hemelse muziek. Een fotoverslagje om afscheid te nemen, want vandaag eindigde Stadsklassen voor GBS Asse en de klassen van De Regenboog! Het was fijn, tot een volgende!
Stadsklassen… er zit ook muziek in

januari 28, 2011

Vrijdag eindigden de Stadsklassen voor de klassen van Hertog Karel en Vrije Basisschool Houwaart. Een van hun laatste activiteiten was de workshop rond middeleeuwse muziek. Met deze beelden gingen we het weekend in. Tot volgende week, voor het vervolg van Stadsklassen Leuven!Sfeerbeelden

januari 26, 2011

Nog enkele sfeerbeelden van de Stadsklassen de voorbije dagen! Bekijk ook de Stadsklassenreportage in Studio ROBtv!Stadsklassen vanavond in ROB-nieuws

januari 24, 2011

De regionale tv, ROB TV kwam gisteren al filmen tijdens de workshop Feesten met stijl in M. De klas uit het vijfde leerjaar van De Gobbel kreeg er dus al een cameraman bij. Allemaal kijken naar het ROB-nieuws, vanaf 18.30 uur! Voor wie het gemist heeft, herbekijk het op de website: www.robnet.be.Kennismaking dag 1 Stadsklassen

januari 18, 2011

Op 24 januari start de derde editie van Stadsklassen Leuven!
Leden van de pers en geïnteresseerden krijgen de kans om even mee een blik te komen werpen op de start van Stadsklassen Leuven.

persuitnodiging_110117

Inschrijvingen derde Stadsklassen Leuven geopend

april 28, 2010

Tussen 24 januari en 4 februari 2011 vindt de derde editie van Stadsklassen Leuven plaats. Inschrijven kan vanaf nu voor klassen van de derde graad basisonderwijs. Inhoudelijke en praktische info vind je via het menu rechts bovenaan.

Hieronder lees je nog reacties van de tweede editie in 2008. Ook voor Stadsklassen 2011 zullen op deze blog reacties en foto’s van de deelnemers verzameld worden.

Filmpje Stadsklassen Leuven 2008

Editie 2008: reacties

juni 9, 2009

Tussen 3 en 14 november 2008 vond de tweede editie van Stadsklassen Leuven plaats. Dertien klassen uit de derde graad basisonderwijs beleefden deze actieve erfgoedtweedaagse op hun persoonlijke, enthousiaste manier. Hun ervaringen lees je hier!

Filmpje Stadsklassen

oktober 24, 2008

In dit korte filmpje maak je kennis met acht middeleeuwse personages uit Leuven. Ze brengen je al in de juiste sfeer voor Stadsklassen. Bij het begin van Stadsklassen krijg je het spannende vervolg te zien.
httpv://nl.youtube.com/watch?v=G633QWWhiWI