ARCHIVES

Dit was Stadsklassen 2011…

februari 9, 2011

Stadsklassen 2011 is voorbij. 17 groepen genoten de voorbije twee weken van de middeleeuwen in Leuven. Hieronder een foto-overzicht van wat de leerlingen allemaal beleefden tijdens deze erfgoedtweedaagse! Tot de volgende editie!

En toen kwam er een varkentje met een lange snuit…

februari 4, 2011

De Stadsklassen in Leuven eindigen vandaag… nu. Gedurende twee weken hebben we 361 leerlingen en hun leerkrachten ondergedompeld in middeleeuws Loven. Ze konden ontdekken, proeven, spelen, beleven…

De klassen van SBLO Parkschool en Bukadie Kampenhout mochten de Stadsklassen afsluiten. Ze aten gisterenavond van een feestelijk banket… met hun handen! En testten vandaag nog middeleeuwse spelen uit, zochten muzikale sferen op en vernamen alles over ontroerende stenen in Leuven.
Dag 1 in het middeleeuwse Leuven voor de Parkschool en Bukadie.

februari 3, 2011

Vanochtend werden de Parkschool en Bukadie verwelkomd in Leuven. De groepen deden mee aan een stadsspel, ze leerden middeleeuws schrijven en ze oefenden alvast voor het middeleeuwse banket van vanavond. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Dag 2

februari 2, 2011

Na een middeleeuws driegangenmenu, een fakkeltocht en een hopelijk verkwikkende nacht in de Jeugdherberg was het dag 2 en dus het laatste deel van Stadsklassen voor GBS Boortmeerbeek.


Welkom GBS Boortmeerbeek!

februari 1, 2011

De twee klassen van de Gemeentelijke basisschool Boortmeerbeek ontdekten en beleefden vanalles op hun eerste dag in het middeleeuwse Leuven: fluisterend papier in het stadsarchief, allerlei plekken en gebouwen tijdens het stadsspel en ze leerden hun middeleeuwse manieren houden tijdens het Feesten met Stijl in M. Zo zag het eruit:
Eten, slapen, spelen & musiceren

februari 1, 2011

Maandagavond kon iedereen van De Regenboog en GBS Asse nog smullen van het middeleeuws banket. Daarna ging de fakkeltocht richting slaapplaats, de Jeugdherberg. Vandaag was weer een drukke dag met middeleeuwse spelen en hemelse muziek. Een fotoverslagje om afscheid te nemen, want vandaag eindigde Stadsklassen voor GBS Asse en de klassen van De Regenboog! Het was fijn, tot een volgende!
Start week 2 Stadsklassen

januari 31, 2011

Week 2 van Stadsklassen is gestart! Aan de klassen van De Regenboog en Gemeentelijke Basisschool Asse, van harte welkom in Loven! Door het drukke verkeer miste de klas van Asse de ontvangst in het stadhuis. De leerlingen van De Regenboog hadden de gotische zaal dus voor hen alleen:

Maar aan het stadsspel kon gelukkig wel iedereen deelnemen!Historische bronnen in het archief

januari 28, 2011

In het Stadsarchief van Leuven wordt vanalles bewaard. Gisteren ontdekten jullie er oude boeken uit de middeleeuwen en een echte oorkonde. Daarna konden jullie zelf aan de slag en leerden jullie letters schrijven zoals ze dat in die tijd deden.Stadsklassen… er zit ook muziek in

januari 28, 2011

Vrijdag eindigden de Stadsklassen voor de klassen van Hertog Karel en Vrije Basisschool Houwaart. Een van hun laatste activiteiten was de workshop rond middeleeuwse muziek. Met deze beelden gingen we het weekend in. Tot volgende week, voor het vervolg van Stadsklassen Leuven!Dag 1 van Hertog Karel en Houwaart

januari 27, 2011

Het is al een fijne dag geweest voor de groepen van Hertog Karel en Houwaart! Een stadsspel, een workshop Feesten met stijl en een bezoek aan het stadsarchief stonden al op het programma….